Zoeken
New Leaders

printversie
Voor wie?
New Leaders is een programma voor aankomend bestuurlijk talent. Voor betrokken inwoners die willen bijdragen aan de leefbaarheid binnen hun gemeente én zichzelf willen ontwikkelen. Voor hen die nu of in de toekomst een leidende positie willen bij een evenement, vereniging of vrijwilligersorganisatie. Voor hen die een nieuw initiatief willen opstarten. Kortom, voor de kartrekkers van morgen!

Doelstelling en inhoud
Met dit programma verwerf je kennis en vaardigheden die je nodig hebt als bestuurder/leider van een organisatie, project of evenement. Elke avond komt een nieuw onderwerp aan de orde. Je leert van ervaren trainers en je leert als groep met en van elkaar. Je ontvangt feedback en tips die je direct kunt toepassen in je eigen praktijk.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:
1. Vrijwilligersorganisatie anno 2021: de wereld is enorm veranderd, ook door de coronapandemie. Besturen vroeger en nu is echt een ander verhaal. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Hoe kun je profiteren van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet?

2. Financiën binnen jouw organisatie: Een sessie waarin we kijken welke geldstromen er in jouw organisatie omgaan en hoe je andere geldbronnen kunt aanboren. Subsidies, fondsen, sponsors, crowdfunding, alles passeert de revue.

3. Politiek en verenigingen: Je bent als vereniging meer afhankelijk van de politiek binnen jouw gemeente dan je in eerste instantie zou denken. Deze sessie biedt inzicht in de processen die daarin spelen. Je leert de momenten te herkennen en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen.

4. Vrijwilligers: Vrijwilligers houden en werven vraagt aandacht van jou als bestuurder. We bespreken waar je op moet letten bij het werven van vrijwilligers. En we leren hoe je vrijwilligers betrokken kunt houden bij jouw organisatie.

5. Vrijwilligersbeleid: Hoe zorg je ervoor dat mensen hun tijd willen (blijven) steken in jouw organisatie? Het goed regelen van zaken voor vrijwilligers is voor organisaties dé basisvoorwaarde om vrijwilligers succesvol hun werk te laten doen.

6. Communicatie: Als je niet gezien wordt als vereniging heb je het moeilijk. Als je je achterban niet kunt bereiken heb je een probleem. Wat kun je doen om in de schijnwerper te komen? Welke communicatiemiddelen zet je in?

7. Personal Branding: De laatste en speelse bijeenkomst geeft je een idee hoe je jezelf kunt presenteren. Kijk hoe je jouw unieke verhaal kunt vertellen en ga inzien wat je te bieden hebt en waarom dat bijzonder is. Het is tijd dat je de wereld gaat veroveren. Een leuke, ontspannen afsluiter.


Tijdsinvestering
7 online bijeenkomsten van 1˝ uur.

Kosten
n.v.t.

Studiemateriaal
Je krijgt een reader en enkele praktische opdrachten.

Aantal deelnemers
10 - 30

Certificaat van deelname
Ja, wanneer je alle 7 bijeenkomsten volgt.

Trainer(s)
Trainers/gastsprekers: Jasper Ragetlie, Violette van den Bosch, Ismene Borger, Rosanne Muileboom, Simone Beetz.

Meer informatie: Rosanne Kuijken-Muileboom
Stuur een e-mail
tel 06 148 902 91

Locatie
Online

Startdatum
Deze training wordt iin 2022 weer aangeboden. Wil je geďnformeerd worden zodra de volgende data bekend zijn? Klik dan op onderstaande link. Vermeld in de mail die wordt geopend je woonplaats, je kunt de mail dan zonder verdere toevoeging verzenden. Informeer mij