Zoeken
Vrijwilligerswerk Goed Geregeld!

printversie
Voor wie?
Voor vrijwillligersorganisaties die nieuwsgierig zijn naar hoe ze de inzet van hun vrijwilligers (nog) beter kunnen regelen. Zowel voor organisaties die weinig hebben geregeld als voor organisaties die al veel hebben geregeld.

Doelstelling en inhoud
Vrijwilligers zijn belangrijk voor jouw organisatie. Misschien is jouw organisatie zelfs volledig afhankelijk van de vrijwillige inzet van mensen! Hoe zorg je ervoor dat mensen hun tijd willen (blijven) steken in jouw organisatie? Het goed regelen van zaken voor vrijwilligers is voor organisaties dé basisvoorwaarde om vrijwilligers succesvol hun werk te laten doen. Goed regelen op papier, maar vooral in de praktijk! Maar wat betekent dat 'goed regelen' concreet? En wat levert dat jouw organisatie op?

In de thema-avond Vrijwillige Inzet Goed Geregeld ga je met deze vragen aan de slag. Je maakt kennis met de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), de landelijke belangenbehartiger van vrijwilligerswerk. Deze Zelfevaluatie is een handige checklist waarmee organisaties samen met hun vrijwilligers in kaart kunnen brengen wat er goed gaat en wat er beter kan.

Het tweede deel van de avond bestaat uit uitleg over de Vrijwilligerspolis. Deze collectieve verzekering is door de gemeente afgesloten voor alle vrijwilligers. Dit deel wordt verzorgd door dhr. Willy van de Ven van Vrijwilligersnet Nederland.

Na deze avond weet je:
1. Wat de basis is van een goed vrijwilligersbeleid
2. Welke effecten goed vrijwilligersbeleid heeft op jouw vrijwilligers
3. Hoe je kunt werken met de Zelfevaluatie Vrijwillige Inzet Goed Geregeld.
4. Wat de Vrijwilligerspolis biedt voor uw organisatie

De thema-bijeenkomst kunnen we op verzoek ook aanbieden in andere gemeenten waar LEVgroep actief is. Voor organisaties die het keurmerk Goed Geregeld willen behalen, biedt LEVgroep individuele begeleiding. Informeer naar de mogelijkheden bij de trainers.

Tijdsinvestering
1 dagdeel (2 uur)

Kosten
Deze thema-avond is gratis voor iedereen die met vrijwilligers werkt in Nuenen en Son & Breugel.

Aantal deelnemers
5 tot 20

Trainer(s)
Ismene Borger - LEVgroep

Meer informatie: Ismene Borger
Stuur een e-mail
tel 06 431 194 15

Locatie
Gemeenschapshuis Braecklant, Amerikalaan 2 in Son & Breugel