Zoeken
KOPP KOV training

printversie
Voor wie?
Voor kinderen van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen, woonachtig in Helmond-Peelland met uitzondering van Gemert.
Kindgroep: ± 9-12 jaar
Jongerengroep: ± 13-16 jaar

Doelstelling en inhoud
Kinderen van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen hebben een verhoogd risico om zelf vroeg of laat ook een psychisch of verslavingsprobleem te ontwikkelen. Daarom is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor deze kinderen, want beschermende factoren verkleinen de kans op psychische problemen.

Als je veel meemaakt thuis, omdat één van je ouders ziek of verslaafd is, is het belangrijk om daar over te kunnen praten. Meestal is het een moeilijk onderwerp om zomaar met je vrienden of vriendinnen te bespreken. Als dat wel kan dan kunnen zij zich niet altijd een voorstelling maken van wat jij meemaakt. In de KOPP/KOV groep zitten leeftijdsgenoten die een vergelijkbare thuissituatie hebben. Hierdoor kan het fijn zijn om juist met hen je verhaal te delen.

Er zijn groepen voor kinderen van alle leeftijden. De kinderen praten met elkaar over hun problemen. Ook geven ze elkaar tips. In de groepen leren ze over verslaving, pesten, schaamte, loslaten, enzovoort. Kinderen en jongeren die al meedoen, vinden de groepen heel prettig, omdat de anderen snappen wat ze meemaken.

Bij interesse in deelname aan de groep wordt er altijd een kennismakingsgesprek gepland met jou en je ouder(s).

Tijdsinvestering
8 bijeenkomsten van 1½ uur

Kosten
Aan deze training zijn geen kosten verbonden

Aantal deelnemers
min. 3 tot max. 10 deelnemers

Trainer(s)
Hilde Zwitserloot en Saskia Noach
Voor informatie:hilde.zwitserloot@novadic-kentron.nl

Locatie
Novadic-Kentron
Zuidende 33
5701 KX HELMOND

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.